Posted in Noi achizitii

Achiziție luna noiembrie

Ce faci atunci când nu ai timp să citești și nici să scrii..? Evident, faci comandă de cărți! Iată că mi-a ajuns mult așteptatul colețel pliiiiin doldora cu cărticele.

Comanda a fost făcută la Books Express, principalul meu furnizor de cărți în limba Engleză și Germană (dar nu numai). Este a 5-a oară când comand de la Books Express și de fiecare dată o fac cu drag. Fetele de la Books Express sunt foarte drăguțe de fiecare dată, iar pentru mine și acest lucru contează întrucât îmi plac tare mult oamenii pozitivi și senini.

Aaaa, da… După cum sugerează și ambalajul, fiecare comandă vine însoțită de un cățeluș sau de o pisicuță, după alegere. E un fel de bonus, sau așa ceva. De data aceasta am ales un cățeluș.  🙂  (glumesc, glumesc… pufulețul din imagine doar mă ajută să le așez în rafturi… după autor, editură și culoare).

dsc03776m

M-a surprins foarte plăcut oferta cu reducerile consistente și evident că nu le-am putut rămâne indiferentă. Cărțile în limba Engleză sunt de obicei mult mai scumpe decât cele în limba Română, și singura modalitate de a pune lăbuțele pe o astfel de carte la un  preț mic, este doar dacă ai șansa să o găsești vândută la anticariat ori să fie overstock.

Titlurile alese de mine sunt ceea ce îmi doream, deși niciunul nu se afla pe (kilometrica) lista de cărți „în așteptare”. Oh, ba da.. „The map to everywhere” se afla pe listă. Iar Cornelia Funke… mereu se află pe listă.

dsc03744

Majoritatea sunt, dupa cum sugerează și coperțile, cărți pentru… suflete de copii. 🙂  Mă bucur să am prieteni care știu să aprecieze astfel de cărți și care reușesc să vadă în ele lucrurile profunde pe care doar copiii reușesc să le vadă. Da, exact… noi, oamenii „adulți” le cam omitem, crezând că maturizarea stă doar în politică, sex și lupta pentru imagine. Dar, hey… Peter Pan are dreptate! Visele se nasc în altă lume… visele se nasc în acel loc dintre somn și trezie, un loc unde timpul nu există iar inima are aripi să zboare după bunul plac. Ce-i așa minunat în a fi adult..?

Da, da, știu că n-am timp, dar cărticelele nu vor rămâne necitite. Vor merge cel mai probabil către niște copilași care iubesc limba Engleza și care le vor citi cu plăcere. Cred că aveam în jur de 9 ani când am descoperit o carte veche, cu coperte lucioase, scrisă în limba Engleză… Eram atât de fascinată de acea cărticică și îmi doream atât de mult să aflu ce spune acea poveste, încât petreceam ore-n șir buchisind-o. Cărticica cu pricina este ”Alice’s Adventures in Wonderland” care se află și acum la mare cinste în biblioteca mea.

Cărțile care m-au făcut să țopăi prin casă de bucurie au fost, evident, și cele de bucate. Toate sunt cărți cu rețete vegetariene sau vegane. Au poze multe, sfaturi utile, rețete minunate și o grafică impecabilă! Le ador!

Mulțumesc, Books-Express, și… pe curând!

4 thoughts on “Achiziție luna noiembrie

 1. Hei, ce drăguț , ce drăguț:) Mulțumim, înseamnă tare mult pentru noi ce ai scris și dă sens la ceea ce facem. Te pupă fetele de la Books Epxress.

  Cățelul e clar din aceeași poveste.

  Liked by 1 person

 2. Book Express…nu am auzit de ei. Am sa ii cercetez. E bine de stiut ca daca ma mut inapoi in Ro, am de unde sa iau carti in Engleza 😀

  Oh, stiu cum e cand primesti un pachet plin cu carti. 😀

  Liked by 1 person

  1. Da, practic iti aduc orice carte, din orice colt al lumii! Au si un blogulet foarte dragut.
   Un pachet plin cu carti e ca si cum… ai sarbatori Craciunul in iulie.. :))
   Daca as fi in locul tau, nu cred ca m-as intoarce in Romania.. 😀

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s