Posted in Aventura, Carti pentru copii, Povesti

POVESTEA FĂRĂ SFÂRȘIT – Michael Ende

Povestea fără sfârșit. Am citit această carte pe nerăsuflate. Este genul acela de carte care pur și simplu nu-ți dorești să se termine, iar când se termină simți că trebuie să-ți iei ”la revedere” de la un prieten drag care ți-ai fi dorit să mai stea. Dar despărțirea aceasta nu vă va lasa cu ochii-n soare, ci cu un zâmbet larg pe chip și cu o mie de gânduri plăcute ce vă vor însoți mult timp după aceea.

Îmi place tare mult și faptul că Bastian nu reprezintă sterotipul eroului, frumos și neînfricat, ci un băiețel plinuț care se teme de multe lucruri, dar a cărui sinceritate sufletească îl va ajuta să înțeleagă lecțiile de viață prin care povestea (întâmplător sau nu) îl poartă. Cititorul se va regăsi cu siguranță în multe dintre situații și se va trezi prins în poveste.

Imaginația lui Michael Ende este debordantă și rupe stăvilarele conformismului rigid al previzibilului. Varietatea personajelor, a decorurilor și a situațiilor este fermecătoare. E o poveste cu adevărat inteligentă, plină de înțelesuri ascunse cu măiestrie. O poveste delicioasă atât pentru copii cât și pentru adulți de toate vârstele.

Ce este ”magic” la Povestea fără sfârșit, este… că într-adevăr este fără sfârșit! Asta am simțit în momentul în care am realizat că mi-a dăruit noi idei pe care înainte nu le aveam, mi-a dăruit îndrăzneală și gânduri cu care aș fi putut crea o nouă poveste! Și asta fiindcă ”există o mulțime de uși spre Fantazia… Există și mai multe cărți fermecate. Mulți nu-și dau seama. Depinde în mâinile cui ajunge o asemenea carte”.

Așa că vă invit și pe dumneavoastră să pătrundeți în această poveste fără sfârșit, și de ce nu, să dați un nou nume Puișorului Lunii. Pentru că orice poveste adevărată este o poveste fără sfârșit, iar Povestea fără sfârșit este diferită pentru fiecare.

tehnic: Cartea a fost foarte frumos realizată, are copertă tare și lucioasă, și scris colorat, foarte plăcut la citit. Poezioarele au fost traduse cu măiestrie.

Editura: Polirom

Numar pagini: 416

Anul aparitiei: 2005

2 thoughts on “POVESTEA FĂRĂ SFÂRȘIT – Michael Ende

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s