Posted in Noi achizitii

Achiziții lunile Iunie-Iulie și august-1

Abia am timp să trag câte un puișor de somn când și când, dar fiindcă blogulețul meu plângea de singurătate, m-am hotărât să-i fac totuși o vizită și să-i spun ce-am mai reușit să achiziționez de ultima dată de când nu ne-am mai întâlnit. Recenzii, ce-i drept, n-am mai scris. Drept urmare, vreo 5 cărticele stau la rând nerăbdătoare să afle cam ce cred eu despre ele. Oricum, din moment ce probabil că eu mi-s unicul cititor al acestui bloguleț, chiulul meu va trece cât se poate de neobservat.

După cum au aflat prietenii mei, ultima perioadă pentru mine a fost (și continuă să fie) una destul de dificilă. Iată deci și motivul pentru care am făcut-o lată din nou, cumpărându-mi cărți care deja nu mai încap in modestele mele rafturi. Dragii mei devoratori de cărți, numai Dumneavoastră puteți înțelege senzația acestor simptome de sevraj. Treci pe lângă o librărie și în timp ce picioarele continuă să meargă înainte, tu-ți sucești gâtul tot privind în urmă la vitrina cu cărți… Hoinărești online și faci ce faci și tot ajungi pe un site de cărți, îți umpli coșul virtual cu tot feluri de titluri imaginându-ți cum ar fi să le poți cumpăra pe toate… Sau intri pe Okazii și te gândești că un schimb de cărți ar fi cea mai bună afacere… În fine, ideea e că până la urmă tot te trezești cu un pachet la ușă.

De la ultimul colet, din Mai, biblioteca mea a mai primit următoarele:

În luna Iunie, cu ocazia aniversării Libris, ca tot românul care se respectă, am vrut să beneficiez și eu de un cadou care însoțea orice comandă. Împinsă de la spate de mama care își dorea tare mult cana oferită de Libris, m-am pus pe fapte. N-a fost greu să aleg 3 cărticele din kilometrica mea listă, numai că… la ora la care făcurăm noi comanda, singurele bonusuri care mai rămăseseră erau niște pixuri și câteva CD-uri de muzică populară. Ne cam tuflirăm de dezamăgire, dar… după cum e vorba, calul de dar nu se caută în fund la dinți. Și așa ne-am ales cu CD-ul din imagine, care, până la urmă, e chiar drăguț. Și ce să mai vorbim de superba colecție de semne de carte care de asemenea, a venit gratuit! Mulțumim, Libris și La mulți ani! 🙂

achizitie-iunieLuna Iulie a venit cu o comandă inițiată de nevoia unei cărți de studiu. Pe lângă, binențeles, am strecurat și alte câteva titluri… Adică, pfff…. dacă tot bate atâta drum… de ce să vină cu o singură carte? Și uite-așa încântare, să deschizi coletul și să primești o așa caldă îmbrățișare…

achizitie-iulie-15N-am uitat de cărticelele vechi. Toate acestea au fost achiziționate în luna August de la anticariat/Okazii.

Spre marea mea încântare, am reușit să fac rost de două cărți pe care nu mai reușeam să le găsesc în nicio librărie. E vorba despre cele 2 titluri de Michael Ende.

Nică fără frică, de Nina Cassian… probabil cea mai frumoasă poveste în versuri pe care am citit-o vreodată, totodată și visul frumos al copilăriei mele.

Jerome K. Jerome și Nicuță Tanase – pentru că vreau și-mi place să râd, deși viața nu-mi prea dă multe motive în sensul ăsta.

Alte câteva cărticele de povești pe care abia aștept să le descopăr.

Și… Spiderman. Dap. Știm, știm… unii nu se maturizează niciodată… 🙂

achizitie-august-15a

3 thoughts on “Achiziții lunile Iunie-Iulie și august-1

  1. Şi mie îmi place Jerome K Jerome, are pe undeva, cred că “În arta de a nu scrie un roman” o reţetă pentru stârpirea gândacilor de bucătărie. M-am amuzat teribil şi de atunci, ori de câte ori aud de gândaci îmi aduc aminte reţeta lui, bine, cred că era cumva a unei rude. O să te amuzi teribil !
    Roudoudou şi Riquiqui chiar mi se par puşi pe năzdrăvanii, tare mi-ar plăcea să-i văd mai de aproape 🙂

    Liked by 1 person

  2. Wow, super, acum cu siguranta ca o sa incep cu “Arta de a nu scrie un roman”, abia astept, multumesc mult pentru recomandare! 🙂
    Roudoudou & Riquiqui ar vrea si ei sa fie vazuti mai de-aproape, si se gandesc serios chiar sa-ti faca o vizita daca vor primi invitatie in urma recenziei; ma rog, cam asta am inteles eu din ce tot gesticulau, fiindca Roudoudou şi Riquiqui vorbesc in lb. franceza… Eu chiar si-asa, n-am putut sa le rezist. Vor fi puricati in curand 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s