Posted in Aventura, Carti pentru copii, Fantezie, Povesti

K.J. Mecklenfeld – PLANETA DE AUR – AVENTURILE LUI HENDRIK DE MOL

Rezumat:
Hendrik de Mol nu este un băiat ca toți ceilalți. Este orfan, locuiește cu bunicul său Martinus într-un Muzeu al Jucăriilor, nu iese niciodată din casă și nici nu merge la școală. Într-o zi, bunicul Martinus, păstrătorul Celui Mai Important Secret din Universul Cunoscut, este răpit iar Hendrik este transformat într-o cârtiță de pluș. Va reuși Hendrik să își învingă teama de a ieși din casă, chiar mai mult, să zboare pe Planeta de Pluș, să îl elibereze pe bunicul Martinus din mâinile fiorosului Calavera și ai săi soldați de lemn și să se întoarcă în siguranță pe Pământ?

Tocmai mă întorsesem dintr-o lungă călătorie cu aerostatul, însă aventurieră cum mă știți, n-am putut zăbovi și fără să stau prea mult pe gânduri am pornit prin spațiu în căutarea faimoasei Planete de Aur și a minunatei Planete de Pluș.

Dacă nu ați auzit încă despre aceste planete ale Universului Cunoscut, atunci eu sunt aici ca să vă ajut nițel în această privință. Să vă spun cum a început totul pentru mine. Am aflat pentru prima dată despre minunata Planetă de Pluș facând o vizită unui prieten care tocmai se întorsese de-acolo și era absolut uimit și încântat de ceea ce văzuse. Tot el mi-a spus despre singura persoană care știa povestea acestei planete, nimeni altul decât K.J. Mecklenfeld, un urs de pluș transformat în om, cunoscătorul coordonatelor Planetei de Aur și totodată deținătorul multor secrete. Așa am pornit în aventura vieții mele și dacă vi se pare că exagerez atunci permiteți-mi să vă promit că după ce veți parcurge această aventură, nu veți mai privi plușurile cu aceiași ochi.

citim
În această poză le-am surprins pe toate plușurile mele adunate grămadă în jurul cărții care lor le trezește foarte multe amintiri. Erau atât de captivate încât nici măcar n-au observat că le-am făcut o poză!

M-am atașat foarte mult de Hendrik de Mol, nimeni altul decât micul erou al acestei povești. Dacă ați ajuns să mă cunoașteți cât-de-cât, atunci știți faptul că în locul eroilor tipici zilelor noastre, gen vampiri-cu-sex-appeal, prefer eroii atipici. Adică cei în care ne putem regăsi mulți dintre noi, atunci când ne privim cu ochii sinceri ai unui copil.

Mi-a plăcut de Hendrik tare mult iar slabiciunile și gafele lui mi s-au părut absolut justificate. Punându-mă în locul lui, nu cred că aș fi reacționat altfel. Dar iată un băiețel care cu toată dragostea și sinceritatea ființei lui, reușește să-și înfrângă frica fără niciun ajutor magic.

De la Wilhelmina am învățat că panica nu aduce niciodată ceva bun și că oricât de înnegurată ar fi o situație, doar în noi înșine stă puterea de a privi viața cu optimism și calm, încercând să găsim soluții în loc să dăm din colț în colț până cădem lați de epuizare.

Peștele-Banană este delicios. Adică… n-am vrut să sune chiar așa… Vroiam să spun că este adorabil! Aveți nevoie de un consilier de fericire personală..? Apelați fără rezerve la Peștele-Banană! Ce, n-ați auzit de expresia ”O zi minunată pentru peștii-banană”?

Pornind în această aventură veți avea de cunoscut multe personaje carismatice și de la fiecare veți primi o frumoasă amintire în dar.

În momentul în care am început povestea mă confruntam cu niște evenimente ce apăruseră în viața mea motiv pentru care lipsa de timp îmi punea piedică ori-de-câte-ori încercam să mă afund mai mult în această aventură. La un moment dat însă, povestea m-a captivat atât de mult încât m-a revendicat cu totul, iar cărțile mele de studiu pentru serviciu – care până atunci fuseseră prioritare – au trecut brusc pe locul doi. Pur și simplu n-am mai putut lăsa ”Planeta de Aur” din mână până ce n-am încheiat ultima filă.

Acum privesc în urmă la aventura trăită și încă zâmbesc, așteptând cu nerăbdare să mă reîntâlnesc cu prietenii mei!

Știu din surse sigure că mă voi reîntâlni cu ei, fiindcă ursulețul K.J. a descoperit coordonatele unei alte minunate planete, numită Planeta de Jad, în căutarea careia vom porni cu toții de îndată ce vom fi gata de plecare.

gasca
Poză de grup cu mesajul: ”Frații voștri de pluș vă salută pufos și așteptăm cu nerăbdare să ne reunim într-o nouă aventură!”.

Disponibilitate: http://www.kjmecklenfeld.nl/magazin/

4 thoughts on “K.J. Mecklenfeld – PLANETA DE AUR – AVENTURILE LUI HENDRIK DE MOL

 1. Grozav! Mii de multumiri, Emi!
  Mare bucurie ne-ai facut sa scrii despre Planeta de Aur.
  Plushurile din Biroul de Plush transmit salutari plushurilor tale si se bucura foarte mult de cunostinta.
  Cat despre mine, sunt bucuros ca te-ai distrat citind cartea – mai important decat asta nu este altceva – ziua mea este mult mai luminoasa datorita tie.
  Sa traiesti si sa fii sanatoasa si mult succes cu proiectele tale! Nu ezita sa ne ceri ajutorul daca ai nevoie cumva. Un Peste-Banana gasim noi pentru tine 🙂

  Liked by 1 person

  1. Placerea si bucuria a fost (si) de partea noastra! 🙂 Abia asteptam noua aventura!
   Oh, multumesc, multumesc! Doamne, cum as putea sa refuz vreodata ajutorul unui Peste-Banana? Cred ca in perioada aceasta va avea mult de lucru cu mine! 🙂

   Liked by 1 person

 2. Multumesc frumos! Lucram de zor la volumul urmator. Dam de stire cand este gata 🙂
  Toti avem nevoie din cand in cand de cate un sfat intelept de la Pestele-Banana. Mai greu sa faci rost de unul, ca sunt cam rari, chiar si pe Planeta de Plush!
  Succese pe toate fronturile iti dorim, Emi!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s