Posted in Noi achizitii

Achiziții luna Aprilie

Și iată că deși am spus că voi sta cuminte o perioadă, am tăiat din bugetul meu pe ici pe colo și am reușit să fac câteva achiziții și pe luna Aprilie.

  • Fiindcă aveam deja ”Harta timpului” de Felix J. Palma (adică prima parte), în momentul în care am vazut partea a doua – ”Harta cerului” cu o reducere de 85%, evident că n-am putut să rămân indiferentă.
  • Și fiindcă singura carte de Kenneth Oppel pe care am citit-o până acum mi-a plăcut enorm de mult, am hotărât că mai este loc și pentru ”Elixirul vieții” care venea cu o reducere de 40%.
  • Eh, și fiindcă am o mică obsesie cu călătoriile în timp, a fost musai să înghesui între cele două și pe ”Vei fi acolo?” de Guillaume Musso, care de asemenea avea o reducere de vreo 25%. (cred că cel puțin un sfert din cărțile mele au ca temă călătoria în timp…)

nou-aprilieN-am uitat nici de cărțile vechi. Am reușit să achiziționez de pe Okazii câteva cărticele și anume:

  • ”Fără minuni, Doamne” de Nicuță Tănase. Am câteva cărți de acest autor și încerc să fac rost de cât mai multe. Mi-e dor de acel stil parcă pur românesc – simplu, comedios și ușor ironic.
  • ”La piovra” de Marco Nese, scrise ca urmare a succesului pe care l-a avut serialul cu același nume. Deși n-am prea urmarit acel serial, am o nostalgie în ceea ce-l privește; țin minte că toți ai mei se proțăpeau în fața TV-ului (atunci când mergea, grație câtorva palme prietenoase pe carcasă) la ora la care începea ”Caracatița”. Eu eram mai tot timpul ascunsă sub pături fiindcă mă speria muzica din film. Dar cred că tot de-acolo mi-a picat cu tronc limba Italiană.
  • 2 cărți despre aviație, de care m-am bucurat foarte mult și cărora le voi face recenzii, chiar dacă probabil nimeni nu le va citi. 🙂
  • și încă câteva cărți de aventuri, fiindcă uite-așa îmi place mie să trăiesc în lumea cărților: ba într-un aerostat, ba pe-o insulă pustie căutând comori, ba pe-o planetă, ba pe-un un vapor și tot așa; n-avem timp de pierdut 🙂 Mi-am dorit ”Jurnalul de bord al lui Cristofor Columb” dar nu l-am găsit momentan; însă m-am bucurat foarte mult de ”Jurnalul de călătorii” a lui Miklukho-Maklai, un explorator despre care acum îmi doresc să aflu și mai multe.

anticariat-aprilie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s