Posted in Aventura, Carti in limba Engleza, Fantezie

FEARLESS – Cornelia Funke

DSC02289Spre încântarea și totodată disperarea mea, am terminat de citit ”Fearless” de Cornelia Funke. Încântare fiindcă am avut ocazia să citesc o carte atât de ”wow”, și disperare fiindcă nu am încă a treia parte.

Este la fel de captivantă ca și prima parte, doar că are mai multe pagini și prin urmare mai multă acțiune care să potolească setea de aventură.

Încă o dată trebuie să menționez, că nu este o carte pentru copii. Este o carte scrisă în stil gotic, care mustește de scene înfricoșătoare, magie și violență, total nepotrivite pentru mintea unui copil.

Trebuie să recunosc că nu am o pasiune pentru cărțile cu multă magie, dar ”Reckless” & ”Fearless” au o poveste a căror personaje sunt mai mult de atât. Sau sunt pentru mine cel puțin. Ca și în prima parte, cel mai mult m-a interesat felul în care reușeau să se descurce Jacob și Fox, felul în care se raportau ei la tot ce se întâmpla în jurul lor și modul în care priveau lumea.

În această a doua parte a ”Lumii dincolo de oglindă”, Jacob pornește în căutarea unei arbalete vrăjite despre a cărei săgeată se spune că ar avea puterea să ucidă sau să dea viață, în funcție de sentimentele celui care trage acea săgeată. După ce a încercat toate leacurile posibile și văzând că nimic nu-l ajută, Jacob se simte nevoit să încerce și această ultimă variantă, și însoțit de Fox, speră să poată găsi arbaleta înainte ca molia Zânei Întunecate să-i devoreze și ultima parte din inimă. Dar Jacob nu este singurul care dorește arbaleta. Charles, Regele tărâmului Lotharaine, supranumit și ”Cocoșatul”, își dorește la fel de mult arbaleta, în dorința de a scăpa de toți dușmanii săi și de a cuceri restul lumii. Pentru aceasta, îl angajează pe Nerron, un Goyl renegat și totodată un vânător de comori de succes. Convins fiind că nu poate avea încredere într-un Goyl, Cocoșatul îl trimite alături de Nerron și pe fiul său, prințul Louis, însoțit de Lelou (pe care Nerron îl numește ”Gândacul”) și un om al apelor pe nume Eaumbre. Pentru a putea ajunge la arbaletă, întâi trebuie găsite mâna, capul și inima lui Guismond supranumit și Ucigașul de Vrăjitoare, posesorul arbaletei, și totodată cunoscut ca fiind un vârcolac de temut ce visa la nemurire. Pentru a le atașa înapoi corpului lui Guismond, căutătorii trebuie ca mai întâi să-l și găsească, și totodată să găsească și Orașul Fără Viață în care umbrele trecutului încă mai bântuie. La propriu.

În viața lui Jacob apare un personaj misterios cu care face cunoștință în lumea sa și care îl însoțește și în lumea de dincolo de oglindă prin intermediul cărții de vizită pe care i-o înmânează lui Jacob: Norebo Johann Earlking.

Apar noi dușmani și vechi prieteni, Fox are multe încercări de trecut, iar Jacob primește un ajutor neașteptat.

Louis și Lelou o să-i scoată peri albi lui Nerron care nu știe ce să mai facă ca să scape de ei. Gândurile ascunse ale lui Nerron sunt de-a dreptul amuzante.

Ce nu am înțeles la final, este dacă vraja timpului a funcționat și asupra lui Nerron sau doar asupra lui Jacob, precum lasă ulterior să se înțeleagă. Oricum, finalul nu este previzibil și lasă în urma sa multe alte mistere în anticiparea părții a treia.

”Fearless” e o carte care te trece prin tot felul de emoții și te ține cu sufletul la gură pe măsură ce Jacob și Fox te poartă cu ei prin cele mai periculoase aventuri într-o cursă contra-timp. Morminte blestemate, păduri întunecate, castele vrăjite, orașe ascunse, un labirint imposibil, sau la bordul unui vapor imens… și încă câte și mai câte…

Nu o să dezvălui mai multe din acțiune, deoarece ar fi păcat să stric farmecul unei așa aventuri palpitante.

”Fearless” este într-adevăr o carte din care ieși mai curajos, parcă nimic nu ți se mai pare atât de dificil după ce-ai cunoscut toate greutățile prin care au trecut Jacob și Fox.

Dar… ”poveștile nu se sfârșesc la ultima pagină, așa cum nici nu încep cu prima pagină. Poveștile continuă mereu…”.

Partea a treia a seriei va apărea în toamna 2015 tradusă în limba Engleză, și se va numi ”Heartless”. Surpriză! Îl vom avea iar pe Will în poveste, iar noul personaj misterios numit Norebo Johann Earlking își va dezvălui identitatea.

Tehnic: coperta obișnuită, design frumos. Mi-ar fi plăcut să aibă coperta cartonată.

Limba: Engleză

Editura: The Chicken House

Număr pagini: 435

Anul apariției: 2013

Disponibilitate: Libris.ro , și am găsit și aici diferite ediții books-express.ro

This slideshow requires JavaScript.

One thought on “FEARLESS – Cornelia Funke

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s